Salı, Temmuz 2, 2024
Ana SayfaDestek HizmetleriP2P Bağlantı nedir? Neden bazen yavaş çalışır?

P2P Bağlantı nedir? Neden bazen yavaş çalışır?

P2P bağlantı nedir?
Modem üzerinde port yönlendirme ve sabit IP gerektirmeden bağlanmaya olanak sağlayan bir bağlantı türüdür.
P2P bağlantı yavaş mıdır?
Port yönlendirmeye göre kesinlikle daha yavaştır. Ne kadar yavaş olduğu ise tamamen markaya, yazılıma ve kullanılan sunucunun lokasyonuna göre değişir. İlk bağlantı 1sn nin altınada da olabilir, dakikalarca da sürebilir. Türkiye ‘de P2P sunucusu olan tek marka Wega ‘dır ve bu yüzden bağlantı çok hızlıdır.
Port yönlendirme daha mı sağlıklıdır?
Kesinlikle evet, yapabildiğiniz sürece port yönlendirme ve sabit IP kullanarak bağlantı kurmanızı tavsiye ederiz. Bu şekilde arada başka bir aracı kalmamış olur. Performans tamamen izleyenin ve kayıt cihazının bulunduğu yerdeki internetin hızı ile doğru oranda olur.
P2P nasıl çalışır?
Aslında siz bir web sayfasına bağlandığınızda modem üzerinde sizin dahili IP adresinize geçici bir port yönlendirmesi yapılır, bu sayede dianabol 20 esteroides drugs web sunucusundan gelen bilgiler içerideki hangi IP adresine gideceğini bilmektedir. P2P bu geçici olan yönlendirmeyi uzun süre açık tutar, çalışma prensibi budur. Cep telefonu P2P sunucusuna bağlanarak hem kayıt cihazının IP adresini hem de geçici açılan portun numarasını öğrenir. Bu bilgiler sayesinde de bağlantı kurar.
Bağlantı bazen yavaş bazen hızlı, o neden?
Bazı yazılımlar (örn. XMEYE) sunucularını Çin ‘de tutmaktadır. Çin ‘de Great Wall denilen bir güvenlik duvarı vardır ve Çin ile dış dünyanın tüm bağlantısı bunun üzerinden geçer. Haliyele bu kadar nufüslu bir ülkede çoğu zaman yetersiz kalmaktadır. Bu yüzden Çin ‘e doğru ve Çin ‘den dünyaya doğru olan bağantılar her zaman değişken ve yavaştır.
Port OK, sabit IP şart mı?
Sabit IP çoğu yerde ücretli olduğundan bunun yerine Dinamik DNS sistemini de kullanabilirsiniz. Dinamik DNS bağlantı hızını hemen hemen etkilemez, sadece kurulumu için bazı adımlar gerekmektedir. Bununla ilgili makaleyi yakında yayınlayacağız.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments