Salı, Temmuz 2, 2024
Ana SayfaHaberlerBTK Akademi’de Cisco’nun verdiği destekle yeni bir dijital sınıf kuruldu

BTK Akademi’de Cisco’nun verdiği destekle yeni bir dijital sınıf kuruldu

BTK Akademi’de Cisco’nun verdiği destekle yeni bir dijital sınıf kuruldu

6 Temmuz tarihinde düzenlenen dijital sınıfın açılış programında; teknoloji sınıflarında verilen eğitimlerin öneminin altı çizildi. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, gençlere seslenerek “BTK Akademi sizlere kariyer haritanızı çizmeniz açısından çok büyük bir rehber” ifadesini kullandı.

Cisco’nun verdiği destekle kurulan sınıfın açılışına; Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, Cisco Türkiye Genel Müdürü Didem Duru ile BTK ve Cisco yetkilileri katıldı. Hibrit eğitim için iş birliği ve video konferans teknolojileriyle güvenli bağlantı için kablosuz bağlantı dâhil olmak üzere en yeni teknolojilerle donatılan bu sınıflarda, her kesimin mesleki ve teknik ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çeşitli eğitimler düzenlenecek. Gençlerin teknolojik imkânlara eşit şekilde ulaşabilmesi adına önem taşıyan bu sınıfla birlikte çevrim içi eğitimlerle birlikte BTK Merkez Binasında hafta içi ve hafta sonu olmak üzere alanında uzman eğitmenlerden, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine yönelik sınıf içi eğitimlere yenileri eklenmiş olacak.

BTK Akademi gençlerin içindeki cevheri çıkaracak

BTK Akademi’de 925 bin civarı öğrenci olduğuna dikkat çeken Dr. Ömer Fatih Sayan konuşmasında şu noktalara vurgu yaptı: “Bu süreçte tecrübe edindiğimiz en önemli çalışmamız BTK Akademimizin çevrim içi eğitimleri oldu. Hem öğrenci sayımız hem de eğitim sayımız her geçen gün artıyor. BTK Akademi portalının 1 milyon öğrenciye ulaşmasına ramak kaldı. Yeni açacağımız yüz yüze eğitimlerimizle birlikte 10 ilde, 18 eğitim başlığında 684 gencimize ulaşacağız. Bu sadece bir başlangıç. Yakın zamanda Türkiye’nin 81 ilinde bu kampları düzenleyeceğiz ve öğrencilere ulaşmaya devam edeceğiz. Biz bu etkinliklerle nice cevherler bulacağımızı biliyoruz. Biz gençlerimizin içindeki cevheri çıkarmak için onları eğitmeye devam edeceğiz. BTK Akademi sizlere kariyer haritanızı çizmeniz açısından çok büyük bir rehber. Bunu çok iyi değerlendirin. Günümüzde eğitim imkanları çok daha fazla ama aynı zamanda rekabet de çok daha çetin.”

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments