Salı, Temmuz 2, 2024
Ana Sayfaimd@t HaberGoogle Lens Nedir? Multisearch Sistemi İle Nasıl Kullanılır?

Google Lens Nedir? Multisearch Sistemi İle Nasıl Kullanılır?

Google Lens, 2017 yılında dünya devi Google tarafından ilan edildiği günden bu yana büyük ilgi görüyor. Kamera objektifindeki nesneyi algılayan, bunun yanı sıra o nesneyi tanıyan ve derin makine öğrenme teknolojisi sayesinde tarama, çeviri ve alışveriş yapma yeteneklerine sahip Google Lens, bir yapay zeka teknolojisi olarak da biliniyor. Şimdi gelin Google Lens ile ilgili merak edilen tüm detayları birlikte inceleyelim.

İçindekiler  Göster 

Google Lens Nedir?

Google tarafından geliştirilen Google Lens, telefonunuzun kamerası ile herhangi bir nesneyi işaretelemenizi ve ardından bu nesne ile ilgili Google Asistan’a sorular sormanıza olanak tanıyor. Bunun yanı sıra bu nesne ile ilgili önerileri de karşınıza getiriyor. Google Lens ile çektiğiniz herhangi bir fotoğraftaki nesneler ile ilgili her detayı özenle inceleyebilme imkanına sahip oluyorsunuz.

Bu uygulamanın kullanıcıları, uygulama üzerinden metin çevirme şansına da sahip oluyor. Herhangi bir hayvan ya da bitki türünün fotoğrafı üzerinden de çeşitli araştırmalar yapabiliyor. Ya da merak ettikleri bir binanın fotoğrafını çekerek bulundukları bölgeyi bile öğrenebiliyor. Barkod üzerinden alışveriş yapmak da Google Lens ile mümkün hale geliyor.

Tüm bunların yanı sıra yapılan aramaların kayıtları da sesli olarak dinlenebiliyor. Google Lens, yapay zeka, makine öğrenimi ve bilgisayarla görme özelliklerinin tümünü kullanarak çalışıyor. Bunların her biri sayesinde minimum enerji ve zaman harcayarak maksimum seviyede bilgiye erişmenize de olanak sağlıyor.

Google Lens Avantajları

  • Google Lens ile temel Google tarayıcısında olduğu gibi dilediğiniz her şeyi kolaylıkla arayabilirsiniz. Artırılmış gerçeklik ile her aramanızda daha etkili ve daha akıllı sonuçlar ile karşılaşmanız kolay hale gelir.
  • Google Lens sayesinde artık modeminize şifre almak zorunda kalmıyorsunuz. Modemin hemen yanında yer alan şifrenin bulunduğu etikete kameranızı uzatarak Wi-Fi ağına kolaylıkla bağlanabilirsiniz.
  • Bu akıllı yapay zeka ile artık defterinizde olan yazıları çok kolay bir şekilde mobil cihazlarınıza aktarabilirsiniz. Defterinizde yer alan yazılara kameranızı doğrulttuğunuz anda çok kolay bir şekilde yazıları cihazlarınıza istediğiniz şekilde kopyalayabilirsiniz.
  • Okuduğunuz herhangi bir dergide, gazetede ya da kitapta anlamadığınız bir kelimeyi de Google Lens sayesinde saniyeler içinde bulabilirsiniz. Çok hızlı bir şekilde kolaylıkla dilediğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz. Bunun için de sadece okuduğunuz yayını kameraya doğrultmanız yeterli olacaktır.
  • Çevrenizde yer alan marketlerin ya da restoranların açılış ve kapanış saatlerini, kullanıcı yorumlarını da yalnızca saniyeler içinde görüntüleme şansını elde etmiş de olursunuz.
Google Lens Avantajları

Google Lens Nasıl Kullanılır?

Google Lens ile ilgili temel bilgilerin öğrendik. Şimdi de gelin Google Lens’in nasıl kullanılacağına bir göz atalım.

iOS Telefonlarda Google Lens Kullanımı

  • iPhone cihazınızda Google Lens kullanmak için ilk olarak Google uygulamasını indirmeniz gerekiyor. İndirme işleminden sonra ise Google uygulamasına giriş yapın. Burada bir arama çubuğu ile karşılaşacaksınız. Sesli arama özelliği olan mikrofon simgesinin hemen yanında yer alan kamera simgesine dokunun. Bu, Google Lens’le arama anlamına geliyor
  • Buraya tıkladıktan hemen sonra kamera ayarlarına izin verin.
  • Ve burada dilediğiniz noktaya doğru kameranızı doğrultun. İstediğiniz herhangi bir nesne ile deneme yapabilirsiniz. Odaklamak istediğiniz nesneyi algılayan uygulama, bu nesneyi mavi ile işaretliyor.
  • Eğer yanlış nesnenin odakladığını düşünüyorsanız bu mavi noktayı dilediğiniz yere taşıyabilirsiniz.
  • Ekranın altında yer alan çeviri, metin, ev ödevi, yerler, yemek ve alışveriş seçenekleri ile de dilediğiniz her işlemi kolay şekilde yapabilirsiniz.

Android Telefonlarda Google Lens Kullanımı

  • Android telefonunuzda yüklü olan Lens uygulamasını açın ve kameranızı yine herhangi bir nesneye doğru odaklayın. Dilerseniz Google Asistan ile Google Lens uygulamasını saniyeler içerisinde açabilirsiniz.
  • Bazı Android cihazlarda ise doğrudan kamerayı açıp, seçeneklerden Google Lens’i seçerek hemen ulaşabilirsiniz.
  • Mavi noktayı burada da dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Odaklamak istediğiniz nesneyi seçmeniz yeterli olacaktır.

Google Lens Multisearch Sistemi ile Nasıl Kullanılır?

Google Multisearch sistemi yani Google çoklu arama, kullanıcıların hem metin hem de görsellerle aynı anda arama yapmaları için geliştirilmiş bir özelliktir. Bu özellik, Google Lens bünyesinde bulunur.İşlevselliği çok daha fazla artırmak amacıyla geliştirilen Google Multisearch, hem metin hem de görseller ile arama yaparak teknolojiyi çok daha ileri taşımayı hedefliyor. Google Multisearch ile ilgili daha detaylı bilgi almak için bu yazımızı okuyabilirsiniz.

Multisearch (Çoklu Arama) Nedir, Nasıl Kullanılır? Google Lens ile Arama Dünyasını Yeniden Keşfedin

Google Multisearch sistemi ile Google Lens kullanımı ise oldukça basittir. Bunun için de tıpkı yukarıda anlattığımız gibi Google arama motoruna girerek ‘Lens simgesine’ dokunmanız gerekiyor. Ardından cihazınıza bir resim yükleyerek ya da bir fotoğraf çekerek arama yapabilirsiniz. Bunun ardından da + simgesine tıklayarak aramaya istediğiniz bir metni kolaylıkla ekleyebilirsiniz. Bu aramalarda tıpkı diğer aramalarda olduğu gibi çeşitli filtreleri de kolaylıkla ekleyebilirsiniz.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments