Salı, Temmuz 2, 2024
Ana SayfaDestek-EgitimElementor VS WPBakery: Hangisi Daha İyi?

Elementor VS WPBakery: Hangisi Daha İyi?

İçindekiler

Birkaç yıl önce, kodlama becerisine sahip olmayan birinin, şirketleri için temel bir açılış veya satış sayfası başlatmak için tamamen bir web tasarımcısına veya geliştiricisine odaklanması gerekiyordu. Bunu yapmak için bir uzmanı eğitmek veya işe almak sadece zor olmakla kalmadı, aynı zamanda çoğu zaman herkesin kabul edebileceğinden çok daha uzun sürdü.

Visual Page Builders’ın ortaya çıkmasıyla birlikte, özellikle statik HTML ile uğraşmak istemeyenler için web sayfaları oluşturma süreci çok daha hızlı ve basitti.

Daha da iyisi, web sayfası tasarımını çok daha görsel bir sürece dönüştüren WordPress web sitesi oluşturucularının girişidir. Aslında, bir çalışma, yalnızca CMS tarafından oluşturulmuş siteleri göz önünde bulundurursanız, Bu web sitelerinin %60’ı WordPress kullanılarak oluşturulmuştur.

Artık web tasarımcıları ve mühendisleri çok kısa sürede daha fazla web sitesi tasarlayabilir ve uygulayabilir. Ayrıca, yeni başlayanlar ve yeni başlayanlar, büyük web tasarımcıları veya geliştirici ekiplerinin işe alınmasından ve istihdamından kaçınabilir ve aksi takdirde web geliştirme için harcanacak olan kaynak ve zamandan tasarruf edebilir.

Tarafından düzenli olarak kullanılan en popüler ikisi olan bir dizi WordPress sayfa oluşturucu seçeneği mevcuttur. WordPress geliştirme uzmanları Elementor ve WPBakery, bu karşılaştırmalı analizde birbirimizle karşı karşıya geleceğiz.

WPBakery ile Elementor’u karşılaştırmaya başlamadan önce, bunların ne olduğunu görelim.

 

Elementor’a Giriş

Elementor VS WPBakery | Elementor Sayfa Oluşturucu

Elementor, güzel web sitelerini kolayca ve hızlı bir şekilde oluşturmanıza, tasarlamanıza ve büyütmenize yardımcı olan bir WordPress sayfa geliştiricisidir.

Kolay bir sürükle ve bırak sayfa oluşturucu arıyorsanız, Elementor nesneleri sürükleyip bırakmanıza, canlı olarak düzenlemenize ve değişikliklerinizi gerçek zamanlı olarak görüntülemenize izin verdiği için keşfetmeye değer.

Elementor’un sunduğu ayrım, web sayfalarınızı canlı olarak ve platformunuzun ön ucunda oluştururken yüksek derecede bir tasarıma ulaşmanıza izin vermesidir.

Bu şekilde, sitenizi veya sayfalarınızı oluşturmak ve prototip kitaplığı, widget’lar ve görsel revizyon geçmişi uygulamaları dahil olmak üzere çeşitli özelliklerin keyfini çıkarmak için sonsuz fırsatlara sahip olacaksınız.

2016’dan itibaren Elementor, binlerce aktif yüklemeye sahip olacak şekilde istikrarlı bir şekilde gelişti ve onu en başarılı WordPress sayfa oluşturucularından biri haline getirdi. Kullanışlı, hatasız görsel bileşeni nedeniyle, tam tema tasarım ve özelleştirilebilir stil seçenekleri, diğer birçok gelişmiş özelliğin yanı sıra, bu gelişmeyi gerçekleştirmeyi başardı.

Elementor, temel bir sayfa düzenleyici olarak başladı, ancak o zamandan beri geliştirildi ve şimdi gelişmiş sürümü olan Elementor Pro, sayfa geliştirmenin ötesine geçen birçok özellikle donatılmıştır.

Pro sürümünün bazı yetenekleri ayrıca Tema Oluşturucu ve Açılır Pencere Oluşturucu’yu içerir ve bunların tümü, Elementor gui’yi kullanarak tüm temayı ve açılır pencereleri oluşturmak için ihtiyacınız olan işlevselliği sağlar.

Elementor Page Creator, basit WordPress düzenleyicisini kaldırır, böylece görsel olarak dinamik şablonlar oluşturabilir ve düzenleme ve önizleme modları arasında geçiş yapmadan web’i canlı olarak tasarlayabilirsiniz.

Arayüz kullanıcı dostudur ve sayfa oluşturucu, akıcı ve hızlı olması için sürekli olarak güncellenir. Bu şekilde herhangi bir bekleme süresi için savaşmanıza gerek yok çünkü bu hemen oluyor.

 

WPBakery’e Giriş

Elementor VS WPBakery | VC Sayfa Oluşturucu

WPBakery, muhteşem web sitesi içeriği oluşturmak için hızlı bir sürükle ve bırak mekanizması sağlayan bir WordPress sayfa oluşturucu eklentisidir. Bu sayfa oluşturucu, WordPress platformunuzda kodlama yapmadan dakikalar içinde içerik tasarlamanıza, geliştirmenize ve bakımını yapmanıza olanak tanır.

WPBakery özel bir fişe takmak Bu, bir HTML sihirbazı olmadan veya kısa kod yazmak için zaman harcamadan mizanpajınızı kolay ve hızlı bir şekilde oluşturmanıza yardımcı olur.

 

Elementor, WPBakery’ye Karşı

 

Elementor Vs WPBakery: Özellikler

 

Elementor

  • Sürükle ve bırak düzenleyici:

Elementor’un sürükle ve bırak düzenleyicisi hızlı ve sezgiseldir, böylece zaman kaybetmeden sayfalarınızdaki veya web sitenizdeki öğeleri istediğiniz gibi aktarabilir ve yapılandırabilirsiniz.

  • Tasarımcı şablonları:

Sitenizin nasıl göründüğünden emin değilseniz, Elementor sitenizi seçmenize ve özelleştirmenize yardımcı olmak için her türlü kullanım veya işletme için güzel hazırlanmış 300’den fazla şablon sağlar.

  • widget’lar:

Elementor, başlıklar, simgeler, şekiller ve çok daha fazlası dahil olmak üzere içerik oluşturmak için 90’dan fazla widget sağlar.

  • Duyarlı düzenleme:

Web sayfalarını tabletinizde veya dizüstü bilgisayarınızda görüntülemek istiyorsanız, Elementor, her cihazda harika görünmesini sağlamak için her nesneyi değiştirmenize olanak tanıyan duyarlı düzenlemeye sahiptir.

  • Tema oluşturucu:

Bir koda ihtiyaç duymadan sitenizin her bölümünü düzenlemeniz mi gerekiyor? Elementor Tema Tasarımcısı tüm bunlar için size yardımcı olacak.

  • Gezgin:

Elementor’da Navigator işlevi, web öğelerinin veya katmanlarının içinde ve arasında gezinmenize ve göstergeler aracılığıyla özel değişiklikleri kolayca gözden geçirmenize ve görüntülemenize yardımcı olur.

  • Düzenleme araçları:

Elementor, hataları kolayca geri almanıza veya basit bir klavye kısayolu veya düğmesiyle bir etkinliği yeniden yapmanıza yardımcı olmak için bazıları Word işleme uygulamalarında bulunan yineleme/geri alma gibi birçok düzenleme özelliği sunar.

Ayrıca hızlı bir hile sayfası, otomatik kaydetme, revizyon geçmişi, taslak modu, kopyala-yapıştır, kopya stili, satır içi düzenleme, evrensel pencere öğesi ve güç tasarrufu sağlarken daha koyu ayarlar oluşturmanıza olanak tanıyan karanlık mod sağlar.

  • Arka plan özellikleri:

Elementor, sayfalarınıza veya bloglarınıza gradyan renkleri uygulamak için arka plan gradyanları sağlar. Ayrıca renkler, resimler veya degradelerle arka plan videoları ve kaplamalar eklemenize olanak tanır.

Ayrıca her cihaz için hassas arka plan resimlerini yapılandırabilir ve her cihaz için özel ölçek ve yerleşim ayarlayabilirsiniz. Ayrıca blogunuzun sütunları veya sayfaları için arka plan olarak slayt gösterileri oluşturabilirsiniz.

  • Düzen araçları:

Elementor, web sitesine ve sitelere nasıl bakılacağı konusunda çok büyük, bu yüzden stil için birçok seçenek sunuyor. Bunlar, parçanın genişliğini ve yüksekliğini, sütun boşluğunu, tam ve sütun genişliğini, metnin yerleşimini, dolguyu ve kenar boşluklarını içerir. Herhangi bir widget’ı, satırı veya sütunu hem öne hem de arkaya yerleştirmek için bir Z-endeksi kullanılır.

Satır içi bileşenler, esnek kutu yönlendirmesi (dikey ve yatay), sabit yerleşim ve iç içe sütunlar diğer yerleşim araçlarıdır.

 

WPBakery

Elementor VS WPBakery | Simge kutuları

  • Editör:

WPBakery, basit, birinci sınıf ön uç ve arka uç düzenleyici ve sürükle ve bırak sayfa oluşturucu özellikleriyle zamandan tasarruf etmenizi sağlar. Kodlama olmadan sayfalar, bloglar, portföyler veya portallar geliştirmek için kullanabileceğiniz ortak eklentilere ve birinci sınıf özelliklere sahip en zengin özelliklere sahip sayfa oluşturucudur.

Duyarlı satır içi düzenleyici, iyileştirmeleri anında görmenizi sağlarken, arka uç düzenleyici sayfalarınızı, bloglarınızı ve şematik modda görüntülenebilen özel gönderi stillerinizi oluşturmanıza yardımcı olur.

  • Şablon kitaplığı ve hazır ayarlar:

WPBakery, profesyonel olarak tasarlanmış prototip şablonlarından oluşan özel bir koleksiyona bile sahiptir. Bir dizi prototip alacak ve web’inizde kullanmayı seçtiğiniz tüm şablonları saniyeler içinde indireceksiniz. Stil şablonları ve önceden belirlenmiş 100’den fazla tasarım var. Ayrıca, içerik öğesi ayarlarını düzenleyerek veya bunları sürekli olarak değiştirmek zorunda kalmamak için varsayılan ayarları seçerek varsayılan öğe ayarlarını da oluşturabilirsiniz.

  • İçerik öğeleri:

Nesneleri siteye sürükleyip indirerek gönderiler ve sayfalar oluşturmak için kullanabileceğiniz 50’den fazla önceden paketlenmiş içerik bileşeni vardır. Bu, diğerleri arasında metin blokları ve anahtarları, ızgaraları ve akordeonları içerir.

  • Eklentileri:

WPBakery, zengin öğe paketleri ve yenilikçi WordPress özellikleriyle sayfa oluşturma yeteneğinizi geliştirecek 250’den fazla özel eklenti sunar.

  • Tasarım seçenekleri:

Web siteniz için farklı dış görünümlere ihtiyacınız varsa, siteyi şirketinizin markasına uyarlamak için WPBakery tasarım yazılımını kullanabilir ve renkleri ve dolguları değiştirebilirsiniz.

  • Düzenler:

WPBakery, site için sınırsız şablonlar ve blogları ve siteleri daha basit ve kolay hale getirmek için doğru araçlar sağlar. Bu zengin özelliklere sahip yaratıcıyı, WordPress hesabınıza hayal gücünüzü eklemek için kullanabilirsiniz.

 

Elementor Vs WPBakery: Fiyatlandırma

 

Not: Fiyatlar değişebilir

 

Elementor

Elementor dört fiyatlandırma planı sunar: Herhangi bir sayıda sayfa için ücretsiz, bir konum için yıllık Kişisel (49 ABD Doları), üç site için Artı (99 ABD Doları) ve 199 site için Uzman (1,000 ABD Doları).

WPBakery

WPBakery yalnızca iki fiyat planı sunar: tek site kullanımı için temel 45 ABD doları ve tasarım havuzuna ek destek ve erişim sağlar ve SaaS’ın tema uyumluluğu, gelişmiş destek ve ücretsiz güncellemelerle tek site kullanımı için 245 ABD doları genişletilmiş.

WPBakery, 20’den fazla lisansla başlayan toplu lisans indirimleri sağlar ve eklentiyi demo sitesine geçerek ve kendi sandbox demonuzu yaparak ücretsiz olarak test edebilirsiniz.

 

Elementor Vs WPBakery: Artıları ve Eksileri

Elementor VS WPBakery | Lehte ve aleyhte olanlar

Elementor

Artıları:

  • Boş planı mevcut
  • Açık kaynak
  • Harika kullanıcı arayüzü
  • Çoklu entegrasyonlar
  • Özellik zengini
  • Aşırı özelleştirme
  • Düzenli olarak güncellenir
  • Anında test
  • Kullanımı kolay
  • Tüm temalarla çalışır
  • Sezgisel sürükle/bırak düzenleyici

Eksileri:

  • Beyaz etiketli sürüm yok
  • Birkaç kullanıcı destekten şikayet ediyor
  • Ömür boyu seçenek yok

WPBakery

Artıları:

  • Uygun fiyatlandırma
  • Rol erişim denetimi
  • Çok dilli destek
  • Çeşitli içerik blokları
  • Önceden hazırlanmış şablonlar daha sonra kullanılmak üzere kaydedilebilir
  • Birçok tema ile çalışır
  • Çoklu eklentiler

Eksileri:

  • Bir öğrenme eğrisi var
  • Çok fazla öğe mevcut değil
  • Kullanımında basit değil
  • Kısa kod tabanlı
  • Müşteriler için pahalı olabilir
  • Ücretsiz deneme yalnızca demo korumalı alanda kullanılabilir

 

Elementor Vs WPBakery: Hangisi Daha İyi?

Elementor, WPBakery'ye Karşı | Elementor Pro

Elementor ve WPBakery arasındaki temel farkları ve paralellikleri artık öğreneceğinizi umuyoruz.

WPBakery, işlevsellik açısından çok kısıtlayıcıdır ve bu şekilde ücretsiz bir plan sunmaz, bu nedenle kendi korumalı alan demonuzu oluşturmanız ve ücretsiz olarak test etmeniz gerekir.

Ayrıca, kısa kod odaklıdır ve pek çok insan bu yola girmek istemez.

Bu tur için Elementor kullanmanızı öneririz. Yalnızca ücretsiz olarak sunulmakla kalmaz, aynı zamanda içerik oluşturma, mimari, medya, pazarlama, yazma, sosyal ağ oluşturma ve çok daha fazlası için mükemmel kaynaklarla doludur.

Elementor size paranızın karşılığını en iyi şekilde verir ve ayrıca daha fazla destek veya ağ oluşturma için ilgi çekici bir çevrimiçi topluluk sunar.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments